Megérkezett Európába az új mutáció

Belgiumban kimutatták a koronavírus új változatát, amit eredetileg Dél-Afrikában találtak.

Belgium regisztrálta az első esetet a koronavírus új B.1.1.529-es változatával, amelyet eredetileg Dél-Afrikában találtak. Frank Vandenbroucke belga egészségügyi miniszter ezt ma sajtótájékoztatón jelentette be.

Alexander De Croo belga miniszterelnök utazási korlátozásokat is bejelentett a dél-afrikai országokból érkező utazók számára. Óvatosságra van szükség, de ne essen pánikba – mondta Vandenbroucke.

Ezzel egyidejűleg Belgium újra szigorúbb szabályokat vezet be a zártkörű bulikra, éttermekre és éjszakai életre. "A mai helyzet rosszabb, mint bármelyik forgatókönyv, amelyet a szakértők kiszámoltak nekünk" - mondta De Croo.

Alig több mint egy hete Belgium szigorúbb intézkedéseket vezetett be, beleértve a részleges otthoni irodai követelményt. Ennek ellenére a fertőzöttek száma az egekbe szökik a 11,5 millió lakosú országban. A sciensano egészségügyi hatóság legfrissebb adatai szerint naponta több mint 25 000 új fertőzést jelentettek – több mint valaha a járvány kezdete óta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek