Burgenland jövő keddtől beoltatja a gyerekeket

Az öt-tizenegy éves gyermekek koronavírus elleni oltása is megkezdődik. Minden kedd a "gyermekoltás napja" lesz.

A hat burgenlandi oltóközpontban keddenként 16 és 20 óra között az öt-tizenegy évesek kapnak oltást - közölte az osztrák koronavírus-koordinációs csoport pénteken. A gyerekeket regisztrálni kell az impfen.lsz-b.at címen.

A tartomány vezetése úgy döntött, ebben az időszakban a gyermekek számára tartja fenn az oltóközpontokat, hogy a lehető legjobban kiszolgálják a gyermekek, szüleik és törvényes gyámjaik igényeit – áll a közleményben. A gyermekorvosok tanácsokkal állnak majd a központok rendelkezésére. Az előzetes bejelentkezés a jobb tervezés és a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében szükséges.

Az oltóközpontok Gálosban (Gols), Száramvámon (Müllendorf), Nagymartonban (Mattersburg), Felsőőrön (Oberwart) és Heiligenkreuzban találhatók. Szintén jövő keddtől Sopronújlakban (Neutal) is nyílik egy oltóközpont, ami a felsőpulyai (Oberpullendorf) helyébe lép.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek