Kigyúltak advent fényei Sopronban

Csillogás, hófödte háztetők, sült gesztenye és forralt bor illata - ilyen a Mária-szobor környéke a karácsonyvárás első közös estjén.

A Mária-szobor körül felállított faháziókban finomságok, a Várkerületen kézműves termékek, ajándéktárgyak várják péntek estétől a soproniakat és a város vendégeit. Megnyílt az adventi vásár és a hagyományoknak megfelelően ezzel egyidőben felgyúltak az ünnep fényei is Sopron utcáin, és persze a nagy, közös karácsonyfán.

Idén is gyönyörű fa áll a város szívében.
Töreki Tibor

Az adventi vásár december 23-ig lesz nyitva a Mária-oszlop melletti rendezvénytéren, valamint a Rondellánál. Kitelepül több helyi egyesület is, lehet jótékonykodni, beszerezni az ajándékokat, ismerősökkel találkozni és gyönyörködni a téli a Sopronban.

A Kisjézus is ott van már a betlehemben.
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek