Magyarországról csempészték Ausztriába az embereket, elkapták a bandát

Az osztrák rendőrség 15 embert tartóztatott le. Állítólag 700 migránst vittek át a határon 2,5 millió euróért.

Az Alsó-ausztriai rendőrség sikeres akciójáról ír a Heute.at. A rendőrök egy olyan csempészhálózatot számolnak fel, akik fuvaronként 15 menekültet szállítottak illegálisan Magyarországról Ausztriába az erre a feladatra átalakított autóikkal. A rendőrség tájékoztatása szerint a hátsó üléseket eltávolították, az ablaküvegeket elhomályosították, a lengéscsillapítókat pedig egyes esetekben vas keresztrúddal erősítették meg. Állítólag 700 menekültet vittek át így a határon. "Mindent Bécsből szerveztek, ezért további nyomozások folynak a támogatók vagy tettestársak ellen" - nyilatkozta Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő.

Menekültek, akik átjutottak ugyan, de az osztrák határőrök elfogtak.
LPD Alsó-Ausztria

14 személygépkocsit és 15 vontatót vontak ki a forgalomból. A menekültek Szíriából, Libanonból és Egyiptomból érkeztek. Állítólag nagy részük már továbbutazott Németországba. A csempészeket a korneuburgi börtönbe szállították. A rendőrségi információk szerint a csempészeket származási országukban, Moldovában, Ukrajnában és Üzbegisztánban a közösségi médián keresztül toborozták. Havi 2-3000 euró közötti bért ígértek nekik. A menekültektől 4-5000 eurót kértek el az ausztriai útra.

„A csempészet nemcsak a szervezett bűnözés egyik legnagyobb ága, hanem mindenekelőtt mélyen embertelen” – mondta Karl Nehammer osztrák belügyminiszter. Nehammer szerint a menekülteknek gyakran hamis ígéreteket tesznek.

Idén több mint 337 embercsempészt tartóztattak le Ausztriában. A lap arra is felhívja olvasói figyelmét, hogy a sötét ablakú, magyar rendszámú autókat jelezzék a hatóságoknak...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek