Fokozott védelemmel, de még lehet látogatni az időseket Sopronban

A Soproni Szociális Intézmény vezetősége továbbra sem tartja indokoltnak látogatási tilalom bevezetését az idősotthonokban, de újabb szigorításokat vezet be a lakók védelme érdekében.
A Soproni Szociális Intézmény vezetősége továbbra sem tartja indokoltnak látogatási tilalom bevezetését az Ikva Idősek Otthona és a Balfi úti Idősek Otthona vonatkozásában, azonban újabb szigorításokat vezet be a lakók védelme érdekében - közölte honlapján az intézmény.

A Balfi úti Idősek Otthonában november 30-tól, azaz keddtől az oltatlan lakókat csak előzetes időpontfoglalással lehet látogatni, melyet 24 órával a látogatás előtt kell jelezniük a hozzátartozóknak. A lakó csak egy látogatót fogadhat egyszerre, 20 percig.

Az oltatlan lakókat hozzátartozóik egy elkülönített, plexifallal ellátott szobában, azaz a látogatószobában fogadhatják, ezt előre le kell foglalni a 99/505-217-es telefonszámon hétfőtől-péntekig, 8.30-13 óra között.

A mozgásában korlátozott ellátottak a lakószobákban maximum 20 percig fogadhatnak látogatót és csak egyet.

Az intézménybe történő belépés szabályai nem változnak, de a fekvőbetegek látogatásakor teljes védőöltözet használata kötelező! - hívja fel a figyelmet az intézmény.

Az Ikva Idősek Otthonában is szükséges lesz november 30-ától az előzetes bejelentkezés a látogatások kapcsán, melyet 24 órával előtte tehetnek meg a családtagok. Ebben az intézményben is egyszerre csak egy látogatót fogadhatnak a lakók az épület előterében. A látogatások időtartama: 20 perc. Bejelentkezni a 99/523-026-as telefonszámon lehet hétfőtől péntekig 8.30 és 15 óra között. A többi szabály megegyezik a másik intézményével.

Az idős otthonok területére november 15-től érvényes védettségi igazolvánnyal vagy 48 óránál nem régebbi negatív Covid-teszttel lehet belépni, melyet a portaszolgálat ellenőriz. Érvényes védettségi igazolvány és negatív teszt hiányában az adott intézményben lehetőség lesz gyorsteszt elvégzésre a Soproni Szociális Intézmény költségére, amely, ha negatív, akkor a látogató beléphet az otthon területére. A 18 éven aluli látogatók esetében a belépés csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehetséges vagy egy 48 óránál nem régebbi negatív Covid-teszttel. A maszkviselés mindenkinek kötelező!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek