Az Omikron-mutáció már a szomszédban van

Németország és Olaszország után már Tirolban is regisztráltak gyanús esetet.

Szombaton a koronavírus Omikron-változata elérte Németországot és Olaszországot. A mutációt két embernél találták meg Münchenben. Este az olasz hatóságok is bejelentették, hogy egy milánói utasnál pozitív lett az oltással szemben ellenálló változat. Mindhárom utas néhány napja érkezett meg Afrikából. A mutáció gyanúja Csehországban is felmerült.

Az esti hírek szerint Tirol államban is felerült a gyanú. A pozitív PCR-teszt egy dél-afrikai utazáshoz kapcsolódik a Schwaz járásban. Az innsbrucki virológiai osztály kezdeti ellenőrzése után konkrétan felmerült a gyanú, hogy az új vírusmutációról van szó. A fertőzés olyan személyt érint, akinek a Covid-19-tesztje pozitív lett egy dél-afrikai utazás után.

A tartomány azt közölte, hogy az érintett három nappal ezelőtti hazatérése óta szinte kizárólag otthon tartózkodik, és jelenleg semmilyen tünetet nem mutat. A személy már kapott két adag mRNS-oltást, de a második vakcinát már körülbelül kilenc hónapja. A pozitív teszt után elkülönítették.

A tesztmintát a bécsi AGES-hez küldik, ahol részletesen megvizsgálják a vírus összetételét. Eredménye a következő napokban várható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek