Hétfő reggeli káosz a bécsi autópályán

Több baleset is történt, ami hatalmas torlódásokat okoz az osztrák főváros felé.

Kilométeres a torlódás az A2-es déli autópályán, ahol több autó karambolozott a guntramsdorfi csomópontnál Bécs irányába, megbénítva a reggel közlekedést. A Heute.at szerint egy sáv maradt szabadon, ezen az autósok csak nagyon lassan tudnak haladni. Egy kilométeres torlódás alakult ki, a várakozási idő akár két óra is lehet!

Balesetek miatt több helyen is torlódás alakult ki a bécsi autópályákon.
Asfinag

Baleset történt az A4-es autópályán is Bécs irányába, Schwechat közelében. A katasztrófavédelem itt is torlódásról számolt be. Trautenfels és Espang között mindkét irányban teljesen le kellett zárni az Ennstal Straße B320-at egy baleset miatt. Mindezeken kívül le kellett zárni a Westautobahn Bécs felé vezető regai fel- és lehajtóját, mert elakadtak a kamionok.

Ausztriában november 1-je óta van érvényben a téli gumiabroncs-követelmény. Legkésőbb mostanra fel kell szerelni a járműveket a megfelelő gumikkal. A törvény előírja, hogy november 1-től a következő év április 15-ig téli útviszonyok között, így hóban, latyakban vagy jégben csak akkor lehet a járművet használni, ha minden kerékre téli gumit szereltek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek