Végre járhatóvá válik a Nemeskúti út

A Nemeskúti útnak egyre fontosabb szerepe van Sopronban. Biztosítja a környező, modern lakóparkokba a bejárást, a kiskertek, hobbitelkek is innen közelíthetőek meg, emellett az erdőjárók egyik fontos útvonala, illetve kiemelt kerékpáros útvonal is egyben.

Az utóbbi években azonban az út középső szakasza, pont az, ami az erdőn át halad, nagyon leromlott állapotba került. Minősége olyan szintre süllyedt, hogy egy földúton kényelmesebben, és gyorsabban lehetett haladni, mint itt.

Töreki Tibor

Az alsó szakaszon, a szőlők között (Présháztelep) már évekkel ezelőtt kiváló minőségű aszfaltot fektettek, ami mind a mai napig gyakorlatilag tökéletes állapotú. Nemrég pedig a felső szakaszon, kifejezetten a lakott területen belül újult meg az út.

Töreki Tibor

Egy újabb beruházásnak köszönhetőn pedig az "Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségben" GINOP projekt keretén belül az eddig még nem korszerűsített szakasz is megújul, mintegy 3,7 kilométer hosszan. Aki erre jár, az már tapasztalhatja, hogy egy hosszú szakaszon el is készült az aszfaltburkolat, a kihelyezett tájékoztató tábla szerint a kivitelezés várható befejési időpontja: 2022.02.23. Az építtető egyébként a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Töreki Tibor
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek