Támogatást nyertek, mert tehetségesek

Az ünnepélyes kihirdetés a virtuális térbe szorult, de ez semmit sem von le a teljesítmények értékéből és értékeléséből. Licisták is nyertek azokon az evangélikus ösztöndíjakon, amivel a tehetséges diákokat támogatja az egyház.

Varga Boróka (9.D), Varga Gabriella (9.0 angol), Molnár Anna Laura (11.D), Sebestyén Ádám (11.A) és Róth Zsigmond (11.C) a Schedius Tanulmányi Ösztöndíj-pályázaton nyertek támogatást a Líceumból, Breuer Bence (9.A) pedig a Sztehlo Tanulmányi Támogatást érdemelte ki.

A Schedius Tanulmányi Ösztöndíjra azok a diákok pályázhattak, akik evangélikus középiskola 9-12. évfolyamára járnak, evangélikus felekezetűek és kiemelkedően teljesítenek a tudományok, a művészet, a sport vagy a közösségszervezés területén, ezen kívül aktív tagjai az evangélikus közösségnek is. Az elnyert támogatás lehetőség ad arra, hogy eszközt vásároljanak vagy tudásuk elmélyítésének más forrását finanszírozák. Sebestyén Ádám és Róth Zsigmond például laptopot vásárol az elnyert támogatásból. Molnár Anna Laura, aki igazolt kosaras, a teljesíményét segítő eszközbe fektet, Varga Borókának lesz saját klarinétja, Varga Gabriella pedig a nyelvvizsgadíjat fizeti be.

A Sztehlo Tanulmányi Támogatásra az evangélikus középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai pályázhattak, ha az egyes tantárgyakban vagy területeken kiemelkedően teljesítenek. Nem feltétel az evangélikus felekezethez tartozás, az elnyert támogatás lényege, hogy segítsen. A Líceumból Breuer Bence pályázatát tartották érdemesnek a támogatásra, így Bence beíratkozhat egy programozói kurzusra.

Mentortanárok és díjazottak Sztehlo Gábor emléktáblája előtt a Líceum udvarán.
Líceum

A pályázókat mentortanárok segítették, velük együtt ünnepeltek a nyertesek a Líceum udvarán. Tölli Balázs igazgató gratulált a sikerekhez, kiemelve, hogy a támogatások segítségével előbbre jutnak. "Szabadsággal tekintsenek a körülöttünk lévő világra. Olyan szabadsággal, mint amilyennel Schedius Lajos egyházat és iskolaügyet szervezett, olyannal, amilyennel Sztehlo Gábor gyerekeket mentett" - adott lelki útravalót a nyerteseknek az igazgató. Az alkalom kapcsán a Líceumban érettségizett Sztehlo Gábor emléktáblájára is került friss koszorú.

(A fotókról hiányzik Róth Zsigmond.)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek