Ausztria új szövetségi kancellárja Karl Nehammer

Az ÖVP pénteken egyhangúlag a korábbi belügyminisztert, Karl Nehammert jelölte ki a párt új vezetőjének, így Ausztria szövetségi kancellárjának is.

Miután Sebastian Kurz visszalépett a pártelnöki poszttól, Alexander Schallenberg pedig lemondott a kancelláriaminiszterről, péntek reggel nem sokkal nyolc óra előtt megkezdődtek a tárgyalások utódjáról az ÖVP Politikai Akadémiáján.

Az ÖVP Karl Nehammert választotta új kancellárnak és pártelnöknek. Heinz Faßmann oktatási miniszter távozását is tudomásul vették, utódját, a Grazi Egyetem rektorát, Martin Polascheket már ki is jelölték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek