Burgenlanban is találtak omikron-mutánst

A két fertőzöttnél csak enyhe tünetek jelentkeztek, jól vannak.

A koronavírus omikron változatát mutatták ki Burgenlandban. Az ország koronavírus-koordinációs stábja szerint a változatot két Dél-Afrikából hazatérőnél fedezték fel. A jelenlegi értékelés szerint további terjesztés nem történt – közölték szombat este.

Az első ausztriai Omikron-eset után a fertőzöttek az ország lakossági felhívására reagáltak, így a hivatalosan elrendelt PCR-vizsgálatnak vetették alá őket. A mintákat az országból az AGES-hez küldték, amely a hivatalosan elrendelt PCR-vizsgálatok kiértékelésének nagy részét végzi.

A két fertőzöttet azonnal elválasztották egymástól, és kiterjedt kapcsolatkutatást végeztek. Burgenlandban is kapcsolatot tártak fel. Az érintettek már hét napja karanténban vannak. A két fertőzöttnél csak enyhe tünetek jelentkeztek, jól vannak - közölte az ORF.at .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek