Baltával ütötte le az ikertestvérét Sopronban

A két hajléktalan férfit gyakran lehetett látni Sopron utcáin. Születésük óta együtt voltak, ennek most vége.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét.

A vádirati tényállás szerint a két, hajléktalan életmódot folytató soproni férfi 2020 tavaszán a lakóhelyükként szolgáló elhagyatott mezőgazdasági épületben nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd összevesztek. Ekkor a vádlott felkapott egy törött nyelű baltát, amivel háromszor lecsapott testvére fejére: a tompa felével az orr tájékra, illetőleg a jobb szem környékére, éles felével pedig a sértett falcsontjára.

A sértett a bántalmazás következtében falcsont tájéka vágott sérülését, orrcsontja darabos törését, jobb oldali pápaszemet vérömlennyel és felső szemhéja repesztett jellegű sérülését szenvedte el.

Az orrcsont törés nyolc napon túli gyógytartamú sérülés, míg a hámzúzódásos sérülések önmagukban nyolc napon belüli gyógytartamú sérülésnek minősülnek. Azonban a balta, mint elkövetési eszköz nagyobb erő esetén az elszenvedettnél súlyosabb sérülés okozására alkalmas, akár a koponyaűr megnyitására és életveszélyes sérülés előidézésére is.

A menekülő sértettnek soproni járókelők hívtak segítséget.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írja sajtóközleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

(Nyitóképünk illusztráció!)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek