Hova lett a Balfi ásványvíz?

Egy ideje eltűnt a boltok polcairól Sopron környékének kedvelt ásványvize, információink szerint pedig a palackozóüzemben nincs is termelés.

Sopron és környéke kedvelt ásványvize országszerte eltűnt a boltok polcairól. Balfon járva az is feltűnő, hogy egyáltalán nincs élet a palackozóüzem környékén, a szokásos kamionsornak nyoma sincs, az épületben csend honol. Ezen kívül feltűnő, hogy a régi kútból olyan mennyiségben ömlik a víz, hogy a cső már a vízszint alá került, a közeli vízelvezető árkok pedig csurig vannak.

Telítődtek vízzel az árkok Balfon
enyugat.hu

Kerestük az üzemeltető Pet-Pack Kft.-t, de egyelőre nem kaptunk választ arra, miért állt le, illetve mikor indulhat újra a termelés. A Mfor.hu cikke szerint ugyanakkor a céghez köthető három ásványvíz-palackozóból egyet megvett a MOL-hoz tartozó Fonte Viva Kft., mégpedig azt, ami Csányon található, és Pannon-Aqua néven fut. A Balfi és a Visegrádi továbbra is a Pet-Pack-nál maradt.

Ömlik a víz a régi kútból Balfon
enyugat.hu

A Mfor.hu ugyanakkor azt is írja , hogy A Pet-Pack a céges beszámolók szerint nincs túl jó bőrben. A korábban évekig nagyjából 4,5 milliárd forintos szinten mozgó nettó árbevételük már 2019-ben 3,1 milliárdosra csökkent, az első koronavírus-évben pedig tovább apadt, 2,8 milliárdosra. Profit viszont az erős években se termett nekik, 2016-ot 341 milliós, 2017-et 425 milliós, 2018-at 247 milliós, 2019-et 438 milliós, a 2020-at pedig 317 milliós veszteséggel zárták, ráadásul három végrehajtás is folyamatban van ellenük.

Eltűnt a boltok polcairól a Balfi ásványvíz
enyugat.hu
A balfi palackozóüzemben csend honol
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek