Élénk a forgalom a határátkelőknél

Nyugat-Európa nagy részén ma ér véget a téli szünet, valamint az ortodox karácsony ünnepköre is most végződik. Ezért sokaknak január 10-én indul az igazi munka.

A Kelet-európai vendégmunkások pedig el is indultak Ausztria, Németország felé, ez pedig látszik is az utak forgalmán. Térségünkben a kelénpataki (Klingenbach) és a szentmargitbányai (St. Margarethen) határkilépőnél is torlódásokat lehet tapasztalni, de az M1-es autópályán és az 1-es úton is hosszú sor áll Miklóshalma (Nickelsdorf) előtt. Pomogy (Pamhagen), Sopronkeresztúr (Deutschkreutz), Locsmánd (Lutzmannsburg) és Rőtfalva (Rattersdorf) határátkelőktől ugyanakkor nem érkezett jelentés különösebb torlódásról. Az osztrák hatóságok fokozottan ellenőrzik a beutazáshoz szükséges dokumentumokat, munkáltatói igazolást és/vagy a 2G/3G meglétét, de természetesen az átutazókra is más szabályok vonatkoznak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek