Már hat alkalommal történt vadelütés az idén Sopron környékén

Fokozott óvatosságra hívják fel a figyelmet a soproni rendőrök.

- Még csak január 11-ét írunk, de sajnos már hat vadbaleset történt az idei évben az illetékességi területünkön - mondta el Kovács József rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőhelyettese.

Érdemes a gépkocsi lökhárítója alá vadsípot felszerelni - ajánlja az alezredes.
Soproni Rendőrkapitányság

- A vadak mozgása jellemzően a szürkület beálltával fokozódik, ezért lehetőség szerint a világos órákra tervezzük hosszabb utainkat. Sopron környékén szinte mindenütt lehet számítani vadak mozgására, ezért mindig körültekintően közlekedjünk. A sebességünket úgy válasszuk meg, hogy a fényszóró által bevilágított utat teljesen átlássuk. A legkisebb mozgás észlelése, vagy a fényszóróban felcsillanó szempár esetén azonnal lassítsunk, fékezzünk. Tartsuk a gépjárművet egyenesen, ne rángassuk el a kormányt, mert egy borulás, vagy egy frontális ütközés sokkal súlyosabb következményekkel járhat, mint a vad elütése. Annak érdekében, hogy a többi járművezető figyelmét is felhívjuk az út melletti veszélyre kapcsoljuk be a vészvillogót, amíg a biztonságunk megkívánja. Érdemes a gépkocsi lökhárítója alá vadsípot felszerelni – sorolta tanácsait az osztályvezető-helyettes.

- Amennyiben megtörténik a baj, fontos hogy ne essünk pánikba. Kapcsoljuk be a vészvillogót, hívjuk a 112-es segélyhívó számot és vegyük fel a láthatósági mellényt mielőtt kiszállunk a kocsiból. Várjuk meg a helyszínen a kiérkező rendőröket, akik értesítik a vadásztársaságot. Az elütött vad elszállításáról a vadásztársaság díjmentesen gondoskodik – tájékoztatott végezetül az alezredes.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek