Németországban fogták el az apát és két fiát

Három európai elfogatóparancs alapján fogták el a magyar apát és két fiát január 7-én a németországi Karlsbrunnban.

A három büntetett előéletű, 50, 29 és 26 éves férfit 2020 óta több súlyosabb bűncselekmény – többek között emberölés kísérlete, csoportos garázdaság és betöréses lopás – miatt, összességében mintegy 16 évnyi letöltendő szabadságvesztés miatt körözték a magyar hatóságok.

A felderítőmunka alapján megállapítást nyert, hogy a három személy Németországba tette át a székhelyét, ezzel is megnehezítve az elfogásukat. A KR NNI Célkörözési Osztálya felvette a kapcsolatot a német társszervekkel a három személy felkutatása és elfogása érdekében. A saarlandi célkörözési egység munkatársai ezt követően megállapították a keresett személyek pontos tartózkodási helyéül szolgáló lakóházat Grossrosseln-Karlsbrunnban. A rendőrségi akció során kiderült, hogy mindhárom személy – további 5 magyar személlyel egyetemben – a lakóház felső emeletén tartózkodott.

Az egyik körözött személy, félve attól, hogy majd 10 évnyi elmaradt büntetését le kell töltenie, a lakóház emeleti ablakából kiugrott, majd az 5 méter magasból történő esést sértetlenül átvészelve a közeli erdőben eltűnt. Menekülése azonban nem tartott sokáig, egy órán belül az ő elfogására is sor került.

Jelenleg mindhárom személy kiadatási őrizetben várja, hogy ügyében a Saarbrückeni Bíróság meghozza a döntését - számolt be az esetről a rendőrség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek