Csak igazolvánnyal lehet vásárolni az osztrák boltokban

Egyre szigorúbban ellenőrzik a 2G tanúsítványokat. Van, ahol "megbélyegzik" a vevőket.

A kedd óta kötelező 2G-előírás Alsó-Ausztria számos üzletében éreztette magát. Több boltban az alkalmazottakat bízták meg az ellenőrzések elvégzésével - számolt be a Heute.at .

A megszigorított eljárás ellenére sem alakultak ki sorok. Érdekesség, hogy a bevásárló-központokban eltérően kezelték az új szabályozást: az olyan plázák látogatói, mint a bécsújhelyi Fischapark vagy a krems-i Mariandl, önként kaphattak bélyeget a tenyerükre 2G igazolásként, hogy ne kelljen minden egyes üzletnél ellenőrizni őket. A St. Pöltenben található Traisenparkban viszont minden különálló üzletben ellenőrizték a belépőket. Ennek szükségességére több bolt bejáratánál plakátok is felhívták a figyelmet. A vásárlóknak belépéskor 2G igazolást és fényképes igazolványt kellett bemutatniuk.

Egyes üzletek elzárták a bejárat egy részét, hogy belépéskor ellenőrizhessék a 2G bizonyítékokat. Más helyeken ezt QR-kód olvasó segítségével végezték, néhol csak a Green Pass-ban kapott oltások számát vették figyelembe. Egyes kiskereskedelmi láncok, például egy divatcég, csak a pénztárnál ellenőriztek.

Nem vonatkozik egyébként a 2G kötelezettsége az élelmiszer-kereskedelemre, a drogériákra, a gyógyszertárakra, a takarmány boltokra, a benzinkutakra és a trafikokra, valamint az autó- és kerékpárműhelyekre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek