Harmincas zóna lesz Sopronkertes központjában

A sopronkertesi (Baumgarten) Fő utcán (Hauptstraße) szűk területen belül három olyan intézmény és szolgáltatóegység van, mely csúcsidőben nagy forgalmat generál, ezek az élelmiszerbolt, a patika és a vendéglő.

A település tanácsa ezért a járási hivatalhoz fordult, hogy az L112-es út ezen szakaszára sebességkorlátozást vezessenek be. Az ehhez kapcsolódó ellenőrzések lezárultak, a gyalogosok és a többi közlekedő biztonsága érdekében pedig 30-as sebességkorlátozás lép életbe.

"A Fő utca ezen szakaszán a vendéglő, az élelmiszerüzlet és a gyógyszertár miatt mindig nagyobb forgalom volt" -mondta Kurt Fischer polgármester a BVZ hetilapnak .

Mivel a gyógyszertár a vírushelyzet alatt ingyenes antigén és PCR-teszteket is biztosít, a környező településekről is sokan érkeznek ide. A 30-as zóna pedig már napokon belül életbe is lép, viszont a sebességkorlátozás nem érvényes mindig, csak hétfőtől-péntekig 6 és 18 óra között , valamint szombatonként 6 és 12 óra között .

( BVZ )

Ezen a szakaszon lesz 30-as sebességkorlátozás
H.Ostermayer / BVZ
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek