Gyakorolni kell még ezt a szelektivitást

December elején még örvendeztem, hogy szelektív kukák kerültek ki az új Árpád utcai parkolóház környékén. Ezek az első ilyen köztéri szemetesek a városban, ám nem várt probléma adódott.
Szelektíven gyűjthető a szemét 2021. December 12. 11:08

Úgy tűnik ugyanis, hogy nem mindenki ismeri a "fém és műanyag", a "papír" és a "vegyes hulladék" kifejezések lényegét. Ha egyszer van lehetőség fémet külön gyűjteni, akkor az üres alumínium üdítős dobozokat talán nem a vegyes hulladék közé kéne szórni. A kartondobozt pedig nem a fém és műanyag gyűjtésére kijelölt rekeszbe. Ilyen bonyolult ez?

Rosszul szelektált hulladék
enyugat.hu

Persze hogyan akarjuk az embereket a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára ösztönözni, ha egyesek még arra is képtelenek, hogy elfáradjanak egy szemeteshez, és ott dobják el sörös dobozukat, vagy tablettás boros flakonjukat, és ne az Ikva-patak árterébe.

Szemét az Ikva árterében
enyugat.hu
Szemét az Ikva árterében
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek