Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem könnyű most bejutni Sopronba

De a várost gépjárművel elhagyni sem egyszerű a sok útépítés miatt.
Hirdetés
Hirdetés

Egyszerre zajlik Sopron minden keleti bevezetőútján útépítés. A Harkai út (8645) felújítása talán lassan a végéhez közeledik már, ennek ellenére forgalomlassítás és ideiglenes forgalomkorlátozás továbbra is érvényben vannak.

Megkezdődött a 84-es főút új nyomvonalának kivitelezése is Sopron határában, a szennyvíztelep mellett. Itt a forgalmat fél pályán engedik jelzőlámpás irányítás mellett, váltakozva. A Waze forgalomtérképén pedig jól is látszik, hogy bizony elég gyakran bedugul az út, a sor gyakran a Kosárházig, a másik irányban pedig akár a kópházi helytörténeti tanösvényig is elér.

Nem sokkal jobb a helyzet a Balf felé vezető úton (8518) sem, ahol szintén útépítés, aszfaltozás zajlik, ráadásul most kezdődött a Balfi út belterületi szakaszának korszerűsítése is, ehhez pedig még az M85 miatti nyomvonal korrekció is hozzájön, tehát itt is torlódásokra kell számítani.

Akik esetleg arra gondolnának, hogy megkerülik a várost, vagy esetleg egy másik kijáraton hagynák el Sopront, csalódást kell okoznom. A Nemeskúti úton sem a normális rend szerint lehet közlekedni, szintén az M85-ös építése miatt, ez a helyzet a Pozsonyi úttal (8527) is. A határátkelők pedig továbbra is zárva tartanak, csak alapos indokkal lehet elhagyni az országot, még akkor is, ha csak a forgalmi akadályokat akarjuk kikerülni egy kerülőúttal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés