Kiakadtak az osztrákok: a kilenc éves diáknak a szabadban kellett leckét írnia

Fagypont alatti hőmérsékleten, mert a maszkmentességi bizonyítványát még nem ellenőrizték.

Egy kilenc éves diáknak volt maszkmentességi bizonyítványa, de érvényességét még nem erősítették meg. A korábban távoktatásban tanuló fiú január 11-én nagyon szeretett volna részt venni egy általános műveltségi vizsgán, de ezt csak a szabadban, az osztályterem ablakában tehette meg -1 Celsius-fokban - írta a Heute.at .

A kisfiú mindenképpen meg akarta írni a tesztet, akár a kinti hidegben is.
heute.at

Mindez a stájerországi Voitsberg iskolájában történt, s a rendkívüli tesztírást megörökítő fotó rögtön futótűzként terjedt el az interneten, néhány órán belül több ezren osztották meg, és heves kritikákat váltott ki az oktatási intézmény intézkedéseiről.

Bernhard Just, a stájer oktatási osztály ügyvédje és oktatási igazgatóhelyettese kénytelen volt ma reagálni . Elmondta, hogy a korábban magántanuló fiú szerette volna bemutatni mennyi mindent tanult és a szülei is ragaszkodtak ehhez a teszthez. A kis Jason versenyezhetett, de a biztonsági előírások miatt csak a szabadban. "15 percig tartott, de ebben a formában akkor sincs ez rendben" - nyilatkozta az ügyvéd, megemlítve azt is, a fotó következtében ijesztő mértékben érték az iskolát hamis bejelentések, sértések és fenyegetések. Olyanok is, amik nem maradhatnak következmények nélkül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek