Ausztria: vita a tesztekről

A PCR-tesztek már nem lesznek mindenki számára elérhetőek.

Az országos Covid-válságkoordináció (GECKO) pénteki ülése miatt felgyorsult a vita a CoV-tesztrendszerről Ausztriában. Az Omikron miatt a tesztkapacitások sok helyen elérték a felső határt, és az iskolákban is gondok adódtak a tesztek értékelésével. A GECKO tagja, Thomas Starlinger pénteken bejelentette, hogy az ország nagy részén a PCR-tesztek már nem lesznek mindenki számára elérhetőek.

Az Omikron miatt nem mindenhol bírják a terhelést a tesztek értékelésével. Erre tekintettel a fertőzött régiókban nem mindenkit lehet majd úgy tesztelni, mint korábban. Kénytelenek lesznek bizonyos területekre koncentrálni, elsősorban az egészségügyre, az iskolákra és a sürgősségi ellátásra. Emellett ismét egyre gyakrabban alkalmazzák az antigénteszteket, amelyek legfeljebb tizenkét óráig lesznek érvényesek - idézte a GECKO illetékesét az ORF.at .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek