Nagy volt a forgalom a határ közelében

Harkánál tizenöt felnőttet és egy gyereket gyűjtöttek össze a rendőrök miután valaki bejelentette őket, Kópházánál hét afgán ült az albán sofőrök mögött.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére január 20-án délelőtt arról, hogy Harka településen több helyen láttak külföldi állampolgárokat gyalogosan közlekedni. A soproni rendőrök a megadott helyszíneken összesen 15 felnőttet és egy gyermeket ellenőriztek. A magukat afgán állampolgárnak valló külföldiek személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért őket bekísérték a Soproni Rendőrkapitányságra. Meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok értelmében - mindannyiukat visszaviszik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A NAV járőrei közben az M85-ös autóúton, Kópháza térségében egy albán honosságú személygépkocsit állítottak meg. Az autót egy 24 éves albán férfi vezette, mellette szintén albán társa ült, és a járműben további hét személy utazott, akik – magukat afgán állampolgárnak vallották –, azonban személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök mindenkit előállítottak a Soproni Rendőrkapitányságon, a sofőrrel és társával szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek