1,48 ezrelékkel a volán mögött

Szombat délutántól vasárnap hajnalig megerősített ellenőrzést tartottak Burgenland útjain. A mintegy ezer ellenőrzött közül horogra akadt több ittas vezető is.

Az ORF Burgenland beszámolója szerint a Nezsideri járásban egy autóst lakott területen 102 kilométer per órás sebességgel mértek be. A sofőrt a rendőrök megállították, az alkoholszonda pedig 1,48 ezrelékes értéket mutatott. Szintén a járásban, Nezsider városában egy nő autójával fának ütközött, nála 1,3 ezreléket mutatott az alkoholteszter. Burgenlandban egyébként öt ellenőrzött autóvezetőnél kábítószer-fogyasztás gyanúja is felmerült, több autós pedig az aktuális korona-szabályokat szegte meg.

A mintegy 1000 ellenőrzésnél 556 alkoholtesztet is végeztek. A tartományi szintű ellenőrzésen 80 ember ellen eljárás indult és 102 büntető végzést adtak ki. 122 embernek gyorshajtás miatt kell felelnie.

( ORF Burgenland )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek