Lakóövezet lett az egész Tómalom városrész

Feltehetőleg sokan panaszkodhattak a sok gyorshajtó miatt, ugyanis Sopron egész Tómalom városrésze lakó-pihenőövezeti besorolásba került . Eddig 30-as zóna tábla volt kint, mostantól viszont még ennél is lassabban kell közlekedni, még a széles, felezővonallal elválasztott Tómalom soron és Tarló soron is.

Lakó-pihenő övezet Tómalom sor
enyugat.hu

Amit a KRESZ alapján a lakó-pihenő övezetekről leginkább tudni kell, az az, hogy a legnagyobb megengedett sebesség 20 kilométer per óra, csak célforgalommal lehet behajtani, azaz nem lehetséges az átmenő forgalom, valamint legfeljebb 3,5 tonnás járművek hajthatnak be. A járművezetőnek ráadásul fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára, az olyan szakaszokon, ahol nincs járda, ott a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják.

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye

Kérdés, hogy mennyire lesz hatékony, és egyáltalán mennyire észszerű egy ekkora városrészt egy az egyben lakó-pihenőövezeti besorolásba helyezni. Látva, hogy a város többi részén sokan mennyire nem tartják be a KRESZ szabályait, hasonló problémák itt is felmerülhetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek