Kihirdették a kisfilm pályázat nyerteseit

Manapság egyre többen használják az internetet, ugyanakkor elengedhetetlenül fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogyan lehetünk a kibertérben a lehető legnagyobb biztonságban.

A pályázatunk célja az volt, hogy a diákok bebizonyítsák, hogy nemcsak magabiztos, hanem egyben tudatos internetfelhasználók. Tisztában vannak azzal milyen veszélyeket rejt magában a netezés, és mik azok az alapvető szabályok, amiket ezek elkerülése érdekében be kell tartaniuk – mondta el Rátz Roland rendőr alezredes a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.

Soproni Rendőrkapitányság

Szerencsére sok diák fantáziáját megmozgatta a téma, a soproni diákokon túl még egy bácsalmási gimnázium tanulói is elküldték a pályamunkájukat. A gyerekek nagyon sok oldalról közelítették meg a témát. Volt, aki arra hívta fel videójával a figyelmet, hogy nem szabad ismeretlen tartalmakat letölteni, mert annak nagyon káros következményei lehetnek. Egy alkotópáros arra világított rá, hogy milyen aktuális problémát jelent az internet akár a kábítószerkereskedelemben. Mások az internetes zaklatás problémáját elevenítették meg, valamint az internetes ismerkedés kockázatairól is készült kisfilm – ismertette a nyertes művek témáit az alezredes.

Kimagasló munkájukért jutalmat kaptak: Mike Barnabás, Gugán András, Rosenthal Noa, Szabó Blanka, Tóth Dorina, Bodnár Orsolya, Muszáj Vivien és Ormándi Luca. Köszönjük a munkáját az összes pályázónak és gratulálunk a nyerteseknek!

Soproni Rendőrkapitányság
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek