Hegykőn épült meg a Fertő-táj legszebb háza

A világörökségi rang egyik velejárója, hogy szigorú ítészek figyelik a Fertő-táj építkezéseit: ami nem ide való, azt elvetik, ám ami példaértékű, azt díjazzák. Supka-Kovács Tamás építész munkája az a hegykői otthon, ami most kitüntető címet érdemelt.

Kétévente írja ki a Fertő táj Világörökség Magyar Tanácsa a Fertő-táj legszebb háza címre a pályázatát. Tavaly a pandémia miatt minden elhúzódott, így a világörökségi rang huszadik évfordulójának megünneplése és az ahhoz kapcsolódó díjátadó is. Szomorú következménye lett ennek: a legszebb ház építtetője nem érte meg, hogy házán lássa a szakemberek ítéletét, azt, hogy családjáé a legújabb, legszebb ház a Fertő-tájon. Csenár János helyett fia vette át a díjat igazoló emlékáblát.

Letisztult. Egyszerű, de nagyszerű.
Meander

A hegykői Jókai utcai otthon Supka-Kovács Tamás építész munkája. A soproni Meander Építész Iroda ügyvezetője elmondta, megbízója hagyománytisztelő, ugyanakkor a XXI. századi életvitelnek maximálisan megfelelő otthon kialakítására kérte. Az új ház igényes anyagokból igényes embereknek készült, s természetesen a tervező igényességét is tükrözik.

A kert is a rendezettségről, tudatosságról szól.
Meander

A szakemberekből álló bíráló bizottság is kiemelte, hogy az épület a hagyományos Fertő-táji házak arányait és formavilágát idézik, de teljesen modern eszközökkel és látásmóddal.

A hagyományos építészet modern megfogalmazásban.
Meander
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek