Felújítás alatt Szany-Rábaszentandrás vasútállomás épülete

A Magyar Falu Program részeként Magyarország 11 vasútállomásának és vasúti megállóhelyének utasforgalmi épülete újul meg, adta hírül még szeptember elején az iho.hu . Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos akkor elmondta: "A helyben maradást segítő közlekedésfejlesztési program a most induló vasúti állomásfejlesztés is. Ha egyre többen maradnak a kistelepüléseken vagy költöznek oda, akkor a vasúti mellékvonalak akár elővárosi vonalakként is működhetnek majd. Ehhez a vasútvonalak további fejlesztésére lesz szükség, ebben a kormány partner lesz.”

Keszei László

Mint kiderült, a Szany település területén található állomásépület teljes egészében megújul, eddig nem használt emeleti szintjét pedig közösségi térré alakítják és a helyi színjátszó egyesület rendelkezésére bocsájtják. A látványterveken ráadásul az állomásépület egyik oldalán egy színpad is látható. A Csorna-Pápa vasútvonalon, melyen Szany-Rábaszentandrás állomás is található, egyébként jelenleg mindössze napi két vonatpár közlekedik.

Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek