Megnéztük az új Kecske-hegyi kilátót

Március 15. nemzeti ünnep, azok számára, akik nem Ausztriában dolgoznak, egyben szabadnap is. Épp ezért rengetegen használták ki az időt arra, hogy ellátogassanak a természetbe, például a Fertőmelléki-dombságon található Szárhalmi-erdőbe. És mi más lehetne ilyenkor egy tipikus turisztikai célpont, mint a kevesebb, mint két hete átadott, vadonatúj Kecske-hegyi kilátó.

Keszei László

Szerkesztőnk is ellátogatott a helyszínre, és megtapasztalta, hogy sokan voltak. A kilátó pedig remek turisztikai látványosság. Nem csak azért, mert jól néz ki, biztonságosabb, és magasabb is lett elődjénél. Simán látni róla Sopron legnagyobb részét, Tómalom és Sopronkőhida városrészeket, valamint a Fertő tó víztükre is kikandikál a fák közül, illetve Fertőrákos legújabb házai, na meg a Golgota is kifejezetten jól látható. Sajnos az időjárás nem volt kegyes, de azért a Lajta-hegység körvonalai is látszottak valamelyest.

Keszei László

A kilátó mellett egyébként padok, és tűzrakóhely is van, ez utóbbit viszont most tilos használni, mivel tűzgyújtási tilalom van egész Magyarországon. Itt halad el egyébként a sárga jelzésű turistaút mellett a Bernstein Trail, azaz a Borostyán Túraút is.

A kilátó adatai számokban:

  • A kilátó négy darab, egyenként 14,5 méter hosszúságú tartóoszlopon áll
  • A kilátószint 11 méter magasan található
  • A kilátó teljes magassága közel 14 méter
  • 56 darab falépcsőn lehet feljutni

A fejlesztés pedig az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségben” elnevezésű projekt részeként valósult meg a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. koordinálásában.

Új Kecske-hegyi kilátó
A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek