Hol vannak Sopronból a nagyobb magyar boltláncok?

Amikor nemrég Orbán Viktor és Lázár János belengették a kiskereskedelem "nemzetiesítését", eszembe jutott, hogy 6 éve írtam egy cikket, Nem bírják Sopronban a magyar üzletláncok címmel. És azóta mennyi minden változott. Sopronból szinte teljesen eltűntek a nagyobb magyar élelmiszer-kiskereskedelmi láncok. CBA, Príma és Coop már egyáltalán nincs, a Reál szerencsére még üzemeltet egy boltot, illetve például az EcoFamily is több egységgel rendelkezik a városban.

A szebb napokat látott bánfalvi ABC februárban
enyugat.hu

A legtöbb nagyobb bolttal városunkban a Tesco és a Spar rendelkezik, szám szerint mindegyik 7-7 üzlettel. Utánuk jön az ALDI 3 üzlettel, a LiDL és az EcoFamily 2 üzlettel, a Penny, az Auchan, a Reál, az EuroMarket, a Family Market egy-egy üzlettel.

Kisebb boltokból nincs hiány, a Parola például weboldaluk szerint 13 bolttal és egy pékséggel rendelkezik, de sok Turzay Élelmiszer és szintén sok Németh Élelmiszer is működik a városban.

Bezárt vegyesbolt Nagylózson
enyugat.hu

Érdekes jelenség, hogy a Coop üzletei Sopron közvetlen agglomerációjából is teljesen eltűntek, a városhoz legközelebb a Fertőszéplak-Sopronkövesd-Répcevis tengelyen lehet találkozni boltokkal. Illetve érdekes az is, hogy az ország más részein teljesen hétköznapinak számító magyar üzletláncok nincsenek jelen Sopron környékén, ilyen például a Tom Market, a PlusMarket, a Fókusz Üzletlánc, vagy a Privát Élelmiszer.

De vajon miért van ilyen kevés nagyobb, magyar tulajdonú bolt Sopronban? A minőséggel, esetleg az árakkal van a gond, vagy épp változóban vannak a vásárlási szokások?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek