Negyven menekültet zsúfoltak egy furgonba

Az embercsempészek egyre gátlástalanabbak, egyre kevésbé törődnek az emberéletekkel. Ezt bizonyítja az az eset, mely múlt héten történt térségünkben. Egy furgonban ugyanis 40 menekült zsúfolódott össze, a Kronen Zeitung információi szerint többen közülük már eszméletüket is elvesztették.

Az eset egyébként a Páneurópai Piknik emlékhelynél történt, Szentmargitbányánál. A katonák a kora reggeli órákban akartak egy furgont ellenőrizni, a sofőr azonban nem állt meg, hanem egyszerűen továbbhajtott. A hatóságok azonnal a nyomába eredtek, a Familypark magasságában pedig meg is találták azt a 40 menekültet, akiket szállított. Az embercsempész egyszerűen kidobta őket és elhajtott. Mint kiderült, afgán, pakisztáni és indiai menekültekről van szó, akiket Szerbiában már embercsempészek irányítottak, és létrák segítségével jutottak át Magyarországra az ideiglenes biztonsági határzáron.

A furgonban összezsúfolódott 40 embert órákon át utaztatták megállás nélkül. "Végig állnunk kellett, alig kaptunk levegőt. Volt, aki légszomjtól szenvedett, volt, aki újra és újra eszméletlen lett." -mondta egyikük. Az autó karosszériáját lyukasztgatták ki több helyen, hogy levegőhöz juthassanak. A Krone cikke szerint nem sokon múlt, hogy közülük többen ne éljék túl az esetet. Az embercsempészt egyelőre keresik.

( Krone )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek