Román embercsempészt fogtak el a rendőrök Vas megyében

Tizenkét menekültet szállított autójában a román férfi.

A körmendi egyenruhások 2022. május 4-én, a délelőtti órákban, a 8708-as számú úton, Pinkaszentkirály térségében állítottak meg egy román forgalmi rendszámú gépkocsit. A román állampolgárságú sofőr az intézkedést megelőzően megpróbálta elhagyni a helyszínt, azonban a rendőrök elfogták - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Police.hu

A gépkocsiban a sofőrön kívül tizenkét, magát szír és pakisztáni állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek