Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztria megnyitja határait

Olaszország kivételével az összes szomszédos országból szabadon lehet Ausztriába utazni holnaptól, azaz június 4-étől, az ideiglenes határőrizetet megszüntetik - ezt Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter közölte szerdai sajtótájékoztatóján.
Hirdetés
Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy visszatérnek a schengeni övezeten belüli szabályok, azaz Szlovéniából, Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Svájcból vagy Liechtensteinből bárki az eredeti rendelkezés szerint léphet be Ausztria területére, nem szükséges negatív koronavírus-teszt eredmény, és 2 hetes karanténba sem kell vonulni.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter ugyanakkor elmondta, a Covid-19 nem ment szabadságra, továbbra is figyelemmel kísérik a járvány alakulását, de a szomszédos országok "nagy előrelépést tettek" a járvány visszaszorulása kapcsán. Olaszországban is sokkal jobb már a helyzet, de a beutazási korlátozás onnan egy ideig továbbra is érvényben marad.

FIGYELEM! A Magyarországra való belépés feltételei egyelőre nem változtak, továbbra is csak munkáltatói igazolás, 4 napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszt esetén, vagy speciális esetben lehet belépni az országba, más esetben kötelező a 2 hét karantén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés