Oroszlán? Nem, szatyor

Vaklárma volt, nem egy elkóborolt vadállat.

A Kenya-hegyi nemzeti park közelében fekvő Kianguából több riasztást is érkezett, hogy oroszlánt láttak egy tanya közeli sövénynél. A kiérkező három felfegyverzett vadőr nagy óvatossággal közelítette meg a helyszínt, legnagyobb megdöbbenésükre azonban csak egy bevásárlószatyor lapult a sövényben, jóllehet, azon egy élethű oroszlán fejének a képe virított.

Mint az később kiderült, maga a tanya tulajdonosa – aki egyébként mit sem sejtett a vadőrök riasztásáról –, tette a sövénybe a szatyrot, benne néhány avokádó palántákat, mert így akarta elkerülni, hogy azok kiszáradjanak – számol be a BBC nyomán az infostart.hu .

Cyrus Mbijiwe helyi törzsi vezető a brit csatornának azt nyilatkozta, hogy bár a közelmúltban nem érkezett jelentés a környékről kóbor oroszlánokról, a lakosok arra panaszkodtak, hogy az állatállományuk egy része eltűnt, ezért aztán „nagyon óvatosan és komolyan kezelték az esetet”, elkerülendő egy ragadozó–ember találkozását.

Szatyororoszlán
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek