Ollóval próbált ölni

Először ököllel ütlegelte a sértettet, majd legalább négyszer szúrt a nyolc centi pengehosszúságú ollóval, amit végül a sértett mellkasában hagyott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki korábbi erőszakos cselekedetei miatt többszörös visszaesőnek minősül.

A vádirati tényállás szerint a férfi tavaly tavasszal vonattal érkezett Győrbe azért, hogy szolgáltatásaival, ollók és kések élezésével házaljon. De az utazása közben meglopott egy hölgyet, amiért a bíróság 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Győrbe érkezését követően a férfi házakba csengetett be, a szolgáltatásait ajánlgatta. A sértett családjának lakásába is becsengetett, azonban oda nem jutott be, a sértett a lépcsőházban útját állta a házalónak.

Az elkövető ekkor először mellkasával próbálta a lakásokhoz vezető lépcső elől ellökni az útjában álló sértettet, majd ököllel ütlegelni kezdte. Megütötte az arcán és a mellkasán is, ezt követően pedig a kezében lévő ollóval sújtott le legalább négy alkalommal. A szúrások két esetben a sértett karjait, két esetben a mellkasát érték, létfontosságú szervek és nagyerek közelében. A ténylegesen kialakult könnyű sérüléseknél súlyosabb sérülések azért nem következtek be, mert a sértett védekezett.

A házaló férfinél talált ollók. A támadáshoz használt nyolc centis pengehosszúságú volt.
Ügyészség

A kibálást hallva a sértett segítségére sietett a családja, ekkor az elkövető elmenekült a helyszínről, a megszúrt férfi mellkasában hagyva a támadó eszközt.

A vádlottat korábban emberölés bűntettének kísérlete miatt, továbbá rablások miatt is többször elítélték, emiatt erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül. Jelenleg is szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll, vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásának van helye - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek