Volt főnökét akarta kirabolni

Az ügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen, aki rövid idő alatt több bűncselekményt, köztük rablást is elkövetett Csornán.

A vádirati tényállás szerint a 35 éves férfi Csornán élt hajléktalanként. 2021 decemberében négy alkalommal is úgy követett el bűncselekményt, hogy kerékpározó hölgyek után ment, és a kerékpár hátulján lévő kosárból kivette a táskájukat. Ezután a táskából a pénzt megtartotta, az iratokat pedig eldobta. Volt olyan, hogy a táskában talált telefont eladta a vádlott, illetve a bankkártyával fizetett is. A terhelt a cselekményével a négy sértettnek több mint 160 ezer forint kárt okozott.

Ugyanakkor e cselekmények nem voltak elegendőek, hogy a vádlott megélhetését fedezzék, ezért újabb bűncselekményt akart elkövetni.

2022. január elején elhatározta, hogy kirabolja azt a pékséget, ahol korábban egy fél évet dolgozott. Kapucnis pulóvert, maszkot, kesztyűt húzott és így ment záráskor a pékséghez. A hátsó ajtón akart bemenni, és amikor az ajtóban szembe találkozott a tulajdonossal, kést rántott és azzal fenyegette volt főnökét, többször felé is szúrt. A tulajdonos ráfogott a kést tartó kézre, hogy elkerülje a szúrásokat, dulakodni kezdtek, a támadó végül elfutott. A kapucni és a maszk ellenére a pékség vezetője felismerte a támadóban korábbi dolgozóját.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével, súlyos testi sértés kísérletével, több rendbeli lopás vétségével és a bankkártyával elkövetett csalással vádolja. Az ügyészség beismerés esetére azt indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság 10 év fegyházbüntetésre ítélje és 10 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A nyomozást az ügyben a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek