Sopronkövesden olyan meseösvény nyílt, ami nem csak szórakoztat

Már látogatható a sopronkövesdi Agghegy új attrakciója, a Meseösvény, ami húsz állomáson át szórakoztatja, mozgatja és még helytörténetre is tanítja a gyerekeket és felnőtteket.    Aki kiszaladgálta magát az erdőben, hintapark a jutalma.

A soproni Boszorkány Meseösvény ötletgazdája, Ábrahám Zsuzsanna, és a jó ötletekre mindig nyitott sopronkövesdi önkormányzat közös munkájának eredményeként, a látványosságokban egyre gazdagabb Agghegy igazi családi programlehetőséggel gazdagodott. Fülöp Zoltán polgármesterrel jártuk be a húsz állomásból álló, közel másfél kilométeres ösvényt, amin a gyerekek kiszaladgálhatják magukat, feladatokat oldhatnak meg, miközben jó levegőn vannak és még hasznos információkat is kapnak. Aki nem gyerekkel kirándul, annak is fel kell keresnie az Alpok nyúlványainak utolsó gyűrődését, a Sopronkövesd feletti lankákat. Érdemes!

Sopronkövesd községi Önkormányzat

A település központjából indulunk Sopron felé autóval, az utolsó utcánál kanyarodunk Füles (Nikitsch) felé balra. Talán kétszáz méter a táv, és az erdő előtt murvázott parkolóban hagyhatjuk a járgányt. Táblák köszöntik a sétálókat, minden elágazásnál útmutató és új látványosság fogad. Alighogy beérünk a zölden burjánzó erdőbe, az egykori határőrség nyomait láthatjuk (nagyobb gyerekeknek már a vasfüggöny, a sorkatonság, a határőrizet témája is érdekes lehet), majd néhány méter, és a Ciffra hídon állunk a Füles patak felett. Innen magától értetődően kanyarog az út, bár külön érdekesség, hogy mindig kínálnak egy alternatív, plusz lehetőséget is a Czeglédi Nóra grafikus rajzolta informatív, szép és kedves táblák.    A kisebbeknek pedig valószínűleg megmosolyogtató meglepetésül szolgálnak majd a nyári kövesdi fafaragó táborok alkotóinak munkái. Hol a kisvakond integet a fák között, hol egy kobold áll őrt, de útközben szembejöhet még Pom-Pom, Spongya Bob vagy Pókember is.

Sopronkövesd községi Önkormányzat

A legjobb persze az, hogy amíg az állomások feladatait megoldják a gyerekek, rengeteg információt is kapnak. Megtudhatják, hogy valaha lóvasút járt erre, melyik állat milyen nyomot hagy a homokban, milyen szarvasagancsok vannak, milyen eszközöket vagy mértékegységeket használtak a falusiak, mit látni a hegytetőn, vagy milyen volt a csősz hordója...

Sopronkövesd községi Önkormányzat

Történetek, mesék bontakoznak ki az állomásokon, miközben azok témájához kapcsolódó feladatokat oldhatnak meg a gyerekek. Mindez egy karban tartott sétányon, a gyönyörű természetben. Ez már önmagában is csalogató, de talán a nehezebben mozdulóknak is vonzó lesz, ha eláruljuk, az Agghegy tetején hintapark várja a vándorokat. Kicsiknek, nagyoknak, óriásoknak is szabad a repülés, és a pazar panoráma is ingyen van!

Sopronkövesd községi Önkormányzat
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek