A felelősségvállalás fontosságáról tanulhattak a diákok

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a fertődi általános iskola felsőseinek.

A Babos József Általános Iskola hetedik osztályos diákjai 2022. május 11-én Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy bűnmegelőzési foglalkozásán vettek részt. Többek között a felelősségvállalás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét a szakember. Az ismertetett gyakorlati példák is jól mutatták, hogy az ennyi idős gyerekeknek már tisztában kell lenniük azzal, hogy minden tettük valamilyen hatással jár, és ezekért nekik kell vállalniuk a felelősséget. Egy diákcsínyből könnyen lehet bűncselekmény, amelynek nagyon súlyos következménye lehet.

A szakember az alábbi tanácsokat adta a gyerekeknek:

Meg kell tanulniuk, hogy tetteinkért saját magunknak kell felelősséget vállalnunk!
  • Minden tevékenységüket meg kell fontolniuk, haragból, hirtelen felindulásból sohase cselekedjenek!
  • Döntéseik előtt minden lehetséges következményt végig kell gondolniuk, felesleges kockázatot nem szabad felvállalniuk!
  • Egy rossz döntésüknek nagyon súlyos, akár büntetőjogi felelősségre vonás is lehet a következménye!
  • Fogadják el társaik nézeteit, legyenek toleránsak egymással!
  • Konfliktusaikat sohase erőszakkal próbálják megoldani!
  • Szükség esetén kérjék egy felnőtt segítségét!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek