Szombaton valéta

A közlekedők türelmét kéri a Soproni Egyetem.

A hagyományos valéta menete miatt lezárások várhatók május 14 -én, szombaton. Az ünnepség 18.45-kor kezdődik az egyetemen, a hallgatók búcsújával, himnuszokkal, beszédekkel.

A menet kb. 19.45-kor indul a szalamander vezetésével, a következő útvonalon: Bajcsy-Zsilinszky út – Béke út – Kettős vasúti átkelő – Frankenburg út – Deák tér menetirány szerinti oldala (páratlan oldal) – Erzsébet utca – Széchenyi tér – Várkerület – Előkapu – Fő tér.

A menet a Fő térre előreláthatólag 20.45-kor érkezik.

A Soproni Egyetem búcsúzó hallgatói ebben az időszakban kérik a közlekedők türelmét.

A valétálás régi, hangulatos hagyománya, hogy a menet útvonalán lakó városi polgárok egy-egy gyertyát helyeznek ki az ablakukba, jelképesen búcsúzva a végzős hallgatóktól. A valétálók tisztelettel kérik és köszönik, hogy akinek lehetősége van rá, az idei évben is gyújtson egy gyertyát a szalamander érkezésekor szombat este.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek