Megnőtt az igény a távhőre Sopronkeresztúron

A koronavírus-pandémia és az ukrajnai háború miatt egyre többen jelentkeznek a sopronkeresztúri bio-távhő vezetőinél, hogy informálódjanak arról, milyen lehetőségeik vannak, ha más fűtési megoldást szeretnének igénybe venni, vagy akár a gázfűtésről leszakadni.

"Azokban az időkben, amikor az energia ára egyre nő, a lakosság egy része pedig ezt már nem tudja finanszírozni, nekünk, üzemeltetőknek kötelességünk, hogy a lehető leggyorsabban eleget tegyünk a lakosság igényeinek" mondta Manfred Kölly, a távhő egyik vezetője a BVZ hetilapnak. Idén és jövőre 800 ezer és 1 millió euró közötti összeget fektetnek be a hőerőmű fejlesztésébe, a tervezés azonban nem egyszerű, mert az építőanyagárak is folyamatosan növekednek, emellett nehézséget okoz még a szakképzett munkaerő hiánya is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek