A háború hozadéka: étolaj helyett zsírt használnak a szegedi konzerveknél

A változtatást a termékek dobozain is jelzik a gyártók.

Sertészsírra cserélte a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. az általa gyártott konzervekben – adta hírül az RTL Klub Híradója. A lépésre azért kényszerültek, mert akadozik az étolajimport Ukrajnából. Állításuk szerint az ételek íze és energiatartalma nem változik, és a cserét a konzervdobozok tetején jelölik is. A lipidológus szakemberek viszont figyelmeztetnek, hogy a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek