Csak a szokásos: brutálisan drágulhatnak a balatoni strandbelépő díjak

Egyre több balatoni településen vezetik be a fizetős strandokat, amelyek két éven keresztül nem emelhettek árat a veszélyhelyzet miatt. Idén viszont ez megtörténhet, ezáltal akár másfélszeresére is nőhet egy belépő ára.

A negyven, fürdésre kijelölt Balaton parti település közül húsz strandon már csak pénzért mehetünk be a vízbe. Tavaly nyolc strandot tettek fizetőssé, az idei tervekről még nincs információ. Az viszont biztos, hogy sok helyen drágább lesz a belépő – írta az ATV Híradó.

A Balaton körül nagyjából 50 szabadstrand üzemel idén, ennek mintegy 80 százaléka a déli parton található. A Demokratikus Koalíció azt szeretné, hogy minden településen legyen szabadstrand, mert sokan nem, vagy alig engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást.

A Balaton Szövetség elnöke szerint viszont nem megoldható, hogy minden településen legyen szabadstrand. Egyik oka ennek, hogy több település – leginkább az északi parton – helyhiánnyal küszködik. A fizetős strandok ingyenessé tételébe pedig belerokkanának anyagilag a települések.

A veszélyhelyzet bevezetése óta a strandok nem emelhették meg a belépők árát. Ez idén már változhat, így nagyon sok strandon számíthatunk drágább jegyárakra. Az ATV információ szerint az egyik strand 25 százalékkal emeli az árait, de egy olyan Balaton parti önkormányzatról is beszámoltak, ahol 50 százalékkal emelnék a belépők árát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek