A soproni mentők „bakancslistája”

Soproni vállalkozók adományaiból vásárolt a mentőszolgálat munkatársainak speciális bakancsokat a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és a Rotary Club Sopron.

- A mentők által használt S.W.A.T. Original márkájú lábbeli ára több mint harmincezer forint. Néhány hete megkeresett Göde József, a Soproni Rotary Club elnöke – maga is mentőtiszt -, és a kamara segítségét kérte negyven pár speciális bakancs beszerzéséhez a soproni mentőszolgálat dolgozói számára - ismertette Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az előzményeket. A kamara és a Rotary képviselői ugyanis csütörtökön már át is adták a lábbeliket a mentőállomás dolgozóinak.

Adományozók és támogatottak az ajándékba kapott biztonságos bakancsokkal.
Enyugat.hu

A kérést hallva a soproni kamara tagjaihoz fordult a felhívással. Tizennégy vállalkozó, illetve cég jelentkezett és támogatta egy vagy több bakancs megvásárlását. A beszerzést egy szintén kamarai tagvállalkozás, a Joker Festékházak vállalta az amerikai gyártótól, Tennessee-ből.

- A soproni vállalkozások immáron sokadjára bizonyították, hogy jó ügyek mellett ki tudnak állni, gondoljunk csak az elmúlt pandémiás időszakra, amikor lélegeztető gépekre, fertőtlenítő szerekre, maszkokra gyűjtöttek vagy a mentősök, kórházi dolgozók étkeztetését vállalták át. De a társadalmi szerepvállalás szép példájaként említhetném a jelenleg is aktuális ukrán háborús menekültek segítését is - mondta el Horváth Vilmos kamarai elnök az átadón.

Göde József, a Rotary Club Sopron elnöke hagsúlyozta, a kamarai összefogással a mentők társadalmi megbecsülését szeretnék erősíteni, ezen kívül hasznos tárgyai segítséggel akarták munkájukat megkönnyíteni.

Az OMSZ és a soproni mentők nevében Kovács Béla mentőállomás-vezető köszönte meg az adományt, ami segíti bajtársait abban, hogy a különböző, gyakran nehéz terepen is, a munkájukra koncentrálhassanak egy biztonságos lábbeliben...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek