Elbocsátották, kötekedett, rabolni ment

Vádat emeltek egy 20 éves férfival szemben, aki miután elbocsátották, még aznap öt bűncselekményt követett el.

A férfi nem tudta feldolgozni, hogy tavaly ősszel azonnali hatállyal elbocsátották a munkahelyéről, ami egy győri bevásárlóközpontban volt. Először könyörgött az üzletvezetőnek, hogy vegye vissza, sírt, a fejét a falba verte. Az utcára kiérve egy nőt hátulról nekilökött és nekiszorított egy parkoló járműnek, megszorította a nyakát és pénzének átadására szólította fel. Mikor a nőnek sikerült kiszabadulnia a szorításból és szembefordult a férfival, akkor a férfi megragadta a nő táskáját és megpróbálta kitépni a kezéből, de ez nem sikerült neki.

Az utcán továbbhaladva egy másik gyalogost is megállított, a nő elé állt és pénzt kezdett követelni tőle. Közben az arca előtt mutogatott és megfenyegette azzal, hogy ha kiabálni mer, akkor bántani fogja. Ekkor érkezett a közelükbe egy újabb nő, akire a férfi rákiáltott, hogy álljon meg, majd utána indult. Értéket azonban tőle sem vett el.

Röviddel ezek után a férfi utolért és hátulról fellökött egy 1938-as születésű idős hölgyet, aki elesett, majd megfogta a néni táskáját és azt az idős hölggyel együtt húzni kezdte a földön, miközben azt kiabálta, hogy agyonveri, ha nem adja oda neki a táskáját. Az idős hölgyet a férfi bántalmazta is, kétszer beletalpalt az idős sértett jobb combjába, 8 napon belüli sérülést okozva ezzel. A táskát végül megszerezte, azzal elfutott, de járókelők feltartóztatták és visszavitték a sértettnek a táskáját.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben minősített rablás, két rendbeli rablás kísérlete, minősített testi sértés kísérlete és garázdaság miatt 15 év szabadságvesztés is kiszabható - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek