Újabb ikonikus vendéglő zár be Sopronban

Közel 40 éven át működött Sopronban, az Udvarnoki utcában a Vadászkürt Étterem . Június végén azonban végleg befejezik, az Új Szó Nálunk cikke szerint 26-án nyit ki utoljára az étterem, utána már csak a négy szobás panzió üzemel.

A Bausz-házaspár korábban Nagycenken egy büféből csinált melegkonyhás éttermet, majd a soproni Postás Otthon étkeztetését végezték. 1983-ban nyitott meg a Vadászkürt, melyet mai szóval élve piackutatás előzött meg. "Láttuk, hogy vadból, halból, és libából egyáltalán nincs kínálat, így mi erre álltunk rá, innen az étterem elnevezése is" -idézi az Új Szó Nálunk cikke Bausz Gyulát.

- Mindig tudtuk, hogy egyszer be kell fejeznünk, be kell látnunk, elszálltak az évek. 2022. június 26-án nyitunk ki utoljára, utána már csak a négy szobás panzió üzemel. Eddig megközelítően tizenháromezer vendéget fogadtunk cirka huszonötezer vendégéjszakára

- mondta Bausz Gyula.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek