Bölcsődét avatott Sopronkövesd

Huszonnégy kisgyereknek 216 millió forintból adták át az új gyerekintézményt pénteken. Sopronkövesd bölcsődéje a környéken élő családok számára is lehetőség.

Az Iskola utca már régóta nem csak az iskola utcája Sopronkövesden. Itt van az óvoda és a bölcsőde is, itt állnak a születések fái, ahol minden helyi gyerek neve egy-egy levél az egyre dúsabb lombkoronában, sőt, a nagy játszótér is itt van, így mindig hallani a gyerekzsivajt, kacagást. A zöldmezős beruházásból épült huszonnégy férőhelyes új bölcsőde pedig színes falaival még vonzó is a zöld kert mögött, nem is csoda, hogy a pénteki ünnepélyes avatójára sok helybéli is kíváncsi volt.

Fülöp Zoltán polgármester büszke a konyhával is felszerelt új bölcsődére.
Enyugat.hu

- Másfél éve tettük le az új bölcsőde alapkövét, ami olyan, mintha a saját gyerekünk lenne, jó volt látni, ahogy napról napra cseperedik. A jelenlegi családi napközinkben tizenhárom kisgyerek nappali elhelyezéséről gondoskodunk, nyáron berendezzük az új épületet, és október elsejétől már itt tölthetik hétköznapjaikat a gyerekek - mondta az ünnepélyes avatón Fülöp Zoltán polgármester. Hozzátette, a 216 millió forintos beruházás arra is lehetőséget ad, hogy a helyiek mellett a környéken élő családok is igénybe vegyék az intézményt.

- Több mint ötszáz millió forintos támogatás érkezett a faluba az elmúlt négy évben, ilyen mértékű fejlesztés ötven éve nem volt - dicsérte a települést Barcza Attila országgyűlési képviselő. Úgy látja, erős és összetartó a helyi közösség, a gyerekek egyre növekvő száma pedig azt mutatja, hogy Sopronkövesd jövője is biztosított. A diákok száma is folyamatosan nő, ezért hamarosan már az iskolát is bővíteni kell...

- Bölcsődét építeni a családpolitika része. Sopron környékére nagyon sok fiatal költözik, de általánosságban is változott a családmodell; nem élnek már együtt a generációk. Nagyszülői segítség nélkül pedig nehezebb a gyerekvállalás. A bölcsődék segítenek abban, hogy a fiatal szülőknek ne kelljen választaniuk vagy mérlegelniük a munka és a családalapítás között. A gazdaság érdeke is az, hogy a szülők biztonságban tudják kisgyermekeiket, miközben munkát vállalnak - mondta Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke, aki szerint a helyi identitás erősítését is szolgálja a bölcsőde. Mivel nem kell a közeli városba vinni a kicsiket, középiskolás korukig a település gondoskodik róluk intézményein keresztül, így jobban kötődnek majd a szülőhelyhez.

Míg elöl ünnepeltek, bekukantottunk hátulról is. Barátságos az új bölcsőde.
Enyugat.hu

Hogy Sopronkövesd tényleg a jövőbe fektet, az a bölcsőde avatóján is látszott. Fiatal szülők a gyerekeikkel, óvodás csoportok, a helyi citerazenekar legkisebbjei, s persze a rájuk is kíváncsi felnőttek töltötték meg az udvart, ahol az új gyermekintézmény adta a színes, optimista hátteret.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek