Ahogyan lehetett, háromszáz rendőr fel is mondott

2020 novembere óta tilos volt felmondani a rendőrségnél a koronavírus-járvány miatt, június elsején nyílt meg újra a lehetőség.

Június 1. és 8. között összesen 299 hivatásos állományú rendőr nyújtotta be lemondási kérelmét, miután a nyár első napjával véget ért a koronavírus-járványra való hivatkozással 2020 novemberében bevezetett felmondási tilalom – tudta meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól a Magyar Hang .

A felmondók száma akkor is jelentősnek mondható, ha ez a közel 37 ezres hivatásos állománynak nem egészen 1 százalékát teszi ki, hiszen mindössze egyetlen hétről van szó, a leszerelési hullám pedig várhatóan tovább tart majd – mondta a lapnak Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

A főtitkár úgy tudja, főként a közrendvédelmi területről, az utcai szolgálatot végző tiszthelyettesek köréből távoznak sokan. A felmondási idő jellemzően két hónap, így a most felmondók várhatóan augusztus legelejéig dolgoznak még.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek