Gyerekek bántalmazták a nevelőket

A soproni rendőrség nyomozott az ügyben, a három testvér Sopronban áll bíróság elé. Az ügyészség javítóintézetet javasol.

Vádat emeltek három fiú ellen kilenc bűncselekmény miatt, melyeket a gondozási helyükként kijelölt gyermekotthonok és az ott dolgozó nevelők ellen követtek el. Egy esetben ugyancsak a nevelőotthonban élő, nevelésbe vett társuk volt a bántalmazás elszenvedője.

A jelenleg 18, 16 és 14 éves fiúk, akik egyébiránt testvérek, 2021 márciusától szeptemberéig számos alkalommal szidalmazták, becsmérelték nevelőiket, rendszeresen megöléssel fenyegették őket. Emellett bántalmazták is a sértetteket: cipőkkel dobálták az éppen szolgálatban lévő nevelőt, 20 centiméter pengehosszúságú kést, falécet, karót dobtak a nevelőhöz, 30 centi hosszúságú üvegdarabot dobtak egy másik pedagógushoz, kávét borítottak a nevelőre, megütötték, kaviccsal dobálták a pedagógust, felmosóvizet öntöttek egyszerre két nevelőre is.

A nevelőotthonoknak is több százezer forintos kára keletkezett továbbá azáltal, hogy a fiúk több alkalommal törtek-zúztak, tokostól kitépték az ablakot, szekrényeket, ajtókat, ablakokat rongáltak meg, a konyhaszekrény ajtaját kinyitva abból csészéket és poharakat vagdostak a földhöz.

A fiatalkorú gyermekek jelenleg letartóztatásban vannak. Az ügyészség több rendbeli, minősített közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, zaklatás vétségével, több rendbeli becsületsértés vétségével, több rendbeli rongálás vétségével, könnyű testi sértés vétségével vádolja. Velük szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt. A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek