Egy híján negyven fenyőfát loptak egy éjszaka alatt

A karácsonyra előkészített fákat Ausztriában értékesítették.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen, aki társával 39 darab fenyőfát lopott el egy éjszaka alatt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a 38 éves férfi és ismeretlenül maradt társa 2021 decemberében, karácsony előtt egy Csorna melletti településről lopták el a fákat.

A férfi társával a munkáltatója által használatra átadott furgonnal hajtott éjszaka a telephelyre, ahol a karácsonyra való tekintettel fenyőfákat is tároltak. Az elkövetők lenyomták a drótkerítést, majd a furgon rakterébe pakoltak 39 darab, összekötözött fenyőfát. A fákat ezután Ausztriában értékesítették, a pénzt pedig elosztották.

Az ellopott fenyők értéke közel 400 ezer forint volt, az összeg az eljárás során sem térült meg.

A férfit az ügyészség lopás vétségével vádolja. Vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság érdemben bírálja el a sértett polgári jogi igényét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek