Sopronkövesdi ösvényeken: zenével, imával, gyerekekkel

Egyszerre két sétaösvényt is avatnak Sopronkövesden; csütörtökön szakrális és zenei élményt nyújtanak, szombaton a Meseösvény napja lesz.

Miquéu Montanaro nagyon különböző zenei világból jövő, huszonöt muzsikust megmozgató koncertjével indul június 23-án, csütörtökön a Sopronkövesdi Ösvények Napjai című programsorozat. Már a nyilvános próbára is várnak érdeklődőket 14 órakor az Alkotóház kertjében (rossz idő esetén a Fehér Csárda pajtájában). A koncert 21.30 órakor lesz a polgármesteri hivatal mögötti Rendezvénytéren (rossz idő esetén a Fehér Csárda pajtájában).

A Meseösvény napja is több lesz annál, hogy ünnepélyesen is felavatják az Agghegyen épült húsz állomásból épült attrakciót. A Szent László-kápolnánál 10 órakor kezdődik a program, 10.30-kor a Cifraszűr Néptánccsoport ad műsort. Kilenctől délután egyig kézműves foglalkozások is lesznek a Meseösvény mentén, 11-től 17 óráig pedig Szőke András népgyógyászati programja is folyamatos lesz. Délután kettőtől éjfélig lesz nyitva a Fröccsterasz, 16 órakor zenés mese lesz a kápolnánál, a Fröccsteraszon pedig Don Pedroz gitárműsora kezdődik 17 órakor. A Rendezvénytéren a Budapest Bár ad koncertet 20.30 órakor, majd innen indul fáklyás felvonulás a Fröccsteraszra.

Ábrahám Zsuzsanna, a meseösvények ötletgazdája és a játékos, fejlesztő feladatok kidolgozója.
Enyugat.hu

A sopronkövesdi Meseösvény a soproni Boszorkány Meseösvény ötletgazdájának, Ábrahám Zsuzsannának, és a jó ötletekre mindig nyitott sopronkövesdi önkormányzat közös munkájának eredménye. Az Agghegy igazi családi programlehetőséggel gazdagodott: a közel másfél kilométeres ösvényen húsz állomás nyújt olvasnivalót, hasznos információt és játékos feladatokat. A gyerekek kiszaladgálhatják magukat a jó levegőn, a feladatok megoldása közben tanulnak is. A feladatok ráadásul úgy vannak összeállítva, hogy jó hatással vannak a gyerekek nagymozgásaira, fejlesztik az egyensúlyt, a koordinációt, a figyelmet és a koncentrációt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek